Rostad zucchini med vita bönor och fetaost

Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Rostad zucchini med vita bönor och fetaost

Rosta zucchini i ugn tills mjuk och saftig, blanda med vita bönor och en örtig dressing med sardeller, vitlök, persilja och gräslök. Toppa den gröna härligheten med smulad fetaost och servera som ett fräscht tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Stor ugnsform med zucchini, bönor, fetaost och örtdressing.

Ingredienser

4 portioner
2 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)

Dressing

4 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad gräslök
salt
svartpeppar
150 g fetaost

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Körde zucchini längst upp i ugnen med grilltemperatur. Blev toppen och far typ 15 min beroende på hur tjock blev skivorna

    Raquel

  • Väldigt mycket jobb för något som faktiskt inte blev speciellt gott. Sardellerna var helt onödiga.

    Kristin

  • Det blev jättegott – men kladdigt. Och nån rostning var svår att åstadkomma trots förlängd tid i ugnen. Om jag gör detta fler gånger så ska jag absolut salta ur zucchinin innan, den blev alldeles för blöt. Värmde bönorna. Kalla bönor ur burk/förpackning är inte så gott.

    Åsa

  • så gott kände ingen smak av sardellfiléer kommer att släppa dom näst gång tack

    Gudbjörg

  • Man kan byta sardeller mot soltorkade tomater. Tror också att extra grill av zucchinin är prima. Servera med ris eller risoni (enkelt) så både bönor och fetaost innehåller gott om protein. Tycker dessutom det räcker med bladpersilja om man inte odlar både dill och persilja själv!

    Malin

  • Mycket gott! Öka på mängden citron om man gillar syra och va inte snål med svartpepparn. Jag tog också i lite mer zucchini och grillade den ganska hårt.

    Maria

  • Det bästa tillbehöret till kantarell-mackor, sååå så gott!

    Nellie

  • Supergott! Lät zucchinin vara inne längre i ugnen tills de verkligen blev rostade. Efter 20 min var de fortfarande blöta. Serverade tillsammans med kycklingfilé 😍

    Anette

  • Jag lät zucchinin vara mycket längre i ugnen för att få en grillyta på den sen serverade jag till förskkorv och det blev gott.

    Anette

  • Jättegott! Men nog skulle det behövas något mer, kanske en fiskbit skulle passa.

    Per

Näringsvärde per portion

Energi1503 KJ / 358 kCal
Fett27 g
Salt2.2 g
Kolhydrater14 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Fetaostdipp
    Betyg 1.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastasallad "Nicoise"
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lamm med provencalsk grönsaksgratäng
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Palsternacka med sardeller och kapris
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad