Rostad zucchini med vita bönor och fetaost

Rosta zucchini i ugn tills mjuk och saftig, blanda med vita bönor och en örtig dressing med sardeller, vitlök, persilja och gräslök. Toppa den gröna härligheten med smulad fetaost och servera som ett fräscht tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Ingredienser
4 portioner
2 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
Dressing
4 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad gräslök
salt
svartpeppar
150 g fetaost
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1503 KJ / 358 kCal
Fett27 g
Salt2.2 g
Kolhydrater14 g
Protein12 g
Kommentarer
16 stKörde zucchini längst upp i ugnen med grilltemperatur. Blev toppen och far typ 15 min beroende på hur tjock blev skivorna
Raquel
Väldigt mycket jobb för något som faktiskt inte blev speciellt gott. Sardellerna var helt onödiga.
Kristin
Det blev jättegott – men kladdigt. Och nån rostning var svår att åstadkomma trots förlängd tid i ugnen. Om jag gör detta fler gånger så ska jag absolut salta ur zucchinin innan, den blev alldeles för blöt. Värmde bönorna. Kalla bönor ur burk/förpackning är inte så gott.
Åsa
så gott kände ingen smak av sardellfiléer kommer att släppa dom näst gång tack
Gudbjörg
Man kan byta sardeller mot soltorkade tomater. Tror också att extra grill av zucchinin är prima. Servera med ris eller risoni (enkelt) så både bönor och fetaost innehåller gott om protein. Tycker dessutom det räcker med bladpersilja om man inte odlar både dill och persilja själv!
Malin
Mycket gott! Öka på mängden citron om man gillar syra och va inte snål med svartpepparn. Jag tog också i lite mer zucchini och grillade den ganska hårt.
Maria
Det bästa tillbehöret till kantarell-mackor, sååå så gott!
Nellie
Supergott! Lät zucchinin vara inne längre i ugnen tills de verkligen blev rostade. Efter 20 min var de fortfarande blöta. Serverade tillsammans med kycklingfilé 😍
Anette
Jag lät zucchinin vara mycket längre i ugnen för att få en grillyta på den sen serverade jag till förskkorv och det blev gott.
Anette
Jättegott! Men nog skulle det behövas något mer, kanske en fiskbit skulle passa.
Per