Rostad sparris med pistagevinägrett

Betyg 3.3 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rostad sparris med pistagevinägrett

Ett lättlagat och otroligt gott tillbehör med grön sparris i huvudrollen. Sparrisen får en härligt rostad smak och kombineras med en lyxig vinägrett med pistagenötter. En rejäl näve parmesan på toppen ger en pikant sälta. Gott till helstekt kyckling eller grillat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Rostad sparris med pistagevinägrett

Ingredienser

4-6 portioner
2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 dl hyvlad parmesan eller annan lagrad hårdost

Pistagevinägrett

2 msk skalade, osalta pistagenötter
1 msk crema di balsamico
1 tsk flytande honung
1/2 dl oliv- eller valnötsolja
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

00:01:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kanon god balsamicovinägrett. Kan användas till mycket.

    Annika

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per sats.
Energi4171 KJ / 996 kCal
Fett90 g
Salt9.36 g
Kolhydrater20 g
Protein28 g

Testa liknande recept

  • Pinsa med burrata, pistage och citron
    Betyg 4.6 av 5.66 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipizzor med chèvre och persikor
    Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vispad brie
    Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad