Rostad sötpotatispanzanella med grönkål

Betyg 4.8 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
4.8Världens godaste
Rostad sötpotatispanzanella med grönkål

Panzanella är en italiensk sallad som kännetecknas av de goda stora bitarna bröd. Prova en vintrig variant med rostad sötpotatis, ädelost, dadlar, mandel och grönkål.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Rostad sötpotatispanzanella med grönkål

Ingredienser

4 portioner
3 skivor 1-2 dygnsgammalt ljust surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 krm salt

Rostad sötpotatis

800 g sötpotatis
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd peppar (chili)
2 kvistar rosmarin (2 kvistar rosmarin motsvarar ca 1 tsk torkad)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g grönkål
2 tsk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
2 krm salt
8 färska eller torkade dadlar
30 g mandlar (30 g mandlar motsvara ca 1/2 dl)
100 g ädelost

Gör så här

00:10:00
00:20:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Vad menas med krossad vitlök? Ska den krossas som hel klyfta och bara rostas med brödet/potatisen eller ska den pressas? Tänker att de två olika sätten ger olika mycket smak, därav min fråga

    Julia

  • Kommer att laga igen, både till vardag och fest!

    Irina

  • Väldigt goda smakkombinationer! Hade nog velat ha krutongerna i samtidigt som ädelosten dock så att inte blev så mjuka.

    Beatrice

  • Det här blev årets första middag och det ångrar jag inte! Supergott!

    Fredrik

  • Bytte dalar mot torkade tranbär och rostade grönkålsbladen.

    Anna

  • Det här var inte pjåkigt. Bra balans mellan hetta, sötma och sälta. Tog spröda grönkålsblad (påse alltså) i lite mindre mängd istället för den vuxna varianten och eftersom jag saknade äppelcidervinäger så körde jag med vit balsamico. En riktig höjdare

    Henrik

  • Fantastiskt smakrik. Funkar bra även på sommaren.

    Anna

  • Otroligt god och elegant maträtt! Fungerar både som finmiddag eller att ha som ett stort lass i kylen till vardagens matlådor 👍

    Zarah

  • Ljuvlig sallad där alla smaker gifter sig och man kan inte sluta äta. Kommer helt klart lagas fler gånger!

    Johanna

  • Gott och fräscht!

    Pernilla

Näringsvärde per portion

Energi2360.5 KJ / 563.7 kCal
Fett24.1 g
Salt2.76 g
Kolhydrater63.6 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Ädelostfyllda dadlar
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fyllda dadlar
    Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ädelostsallad med gulbetor
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chutney
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvredadlar i ugn
    Betyg 2.6 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad