Dadlar med lufttorkad skinka

35
5
Dadlar med lufttorkad skinka

Det söta i dadlarna möter det salta i skinkan och skapar en oslagbar smakkombination. Servera de snabbfixade dadlarna som förrätt, tilltugg eller del av en buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Dadlar med lufttorkad skinka

Ingredienser

6 portioner
16 färska dadlar
100 g lufttorkad skinka (t ex serrano eller prosciutto)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Margareta

2022-11-28

Jättegoda, fyllde dadlarna med manchego ost enligt tipset från Lina. En fråga, kan man frysa de som blev kvar?

Redaktionen ICAse

2022-11-29

Hej Margareta! Kul att höra att du gillade receptet. ❤ Vi skulle inte rekommendera att frysa in dessa, de är godast när de är lite ljumna. Det går bra att halvera satsen om du vill göra färre. Hälsningar Elina

Lina

2021-01-04

Fyll dom med lite manchego! Dadlar lindade och fyllda är mycket vanligt i Spanien!

Samir

2018-01-04

Väldigt vanligt med dadlar i det marockanska köket ä. Dock tycker jag det är lite ironiskt utav Ica då, vi i Marocko inte äter fläsk

Redaktionen ICAse

2018-01-05

Hej Samir! Tack för din synpunkt och vi kan hålla med och har nu ändrat i ingressen. Hälsningar Michelle