Dadlar med lufttorkad skinka

Det söta i dadlarna möter det salta i skinkan och skapar en oslagbar smakkombination. Servera de snabbfixade dadlarna som förrätt, tilltugg eller del av en buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Ingredienser
6 portioner
16 färska dadlar
100 g lufttorkad skinka (t ex serrano eller prosciutto)
Gör så här
00:07:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda, fyllde dadlarna med manchego ost enligt tipset från Lina. En fråga, kan man frysa de som blev kvar?
Margareta
2022-11-28Hej Margareta! Kul att höra att du gillade receptet. ❤ Vi skulle inte rekommendera att frysa in dessa, de är godast när de är lite ljumna. Det går bra att halvera satsen om du vill göra färre. Hälsningar Elina
ICA-köket
2022-11-29Fyll dom med lite manchego! Dadlar lindade och fyllda är mycket vanligt i Spanien!
Lina
2021-01-04Väldigt vanligt med dadlar i det marockanska köket ä. Dock tycker jag det är lite ironiskt utav Ica då, vi i Marocko inte äter fläsk
Samir
2018-01-04Hej Samir! Tack för din synpunkt och vi kan hålla med och har nu ändrat i ingressen. Hälsningar Michelle
ICA-köket
2018-01-05