Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Dadlar med lufttorkad skinka

Det söta i dadlarna möter det salta i skinkan och skapar en oslagbar smakkombination. Servera de snabbfixade dadlarna som förrätt, tilltugg eller del av en buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär ett snitt längs med varje dadel och pilla ut kärnan.
  3. Skär eller klipp skinkskivorna i tunna remsor och linda runt dadlarna. Kan förberedas hit.
  4. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 16 färska dadlar
  • 100 g lufttorkad skinka (t ex serrano eller prosciutto)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer