Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Betyg 4 av 5.62 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Kombinera ugnsrostad sötpotatis med hemgjorda chips av färsk svartkål skuren i mindre bitar. Det blir en härlig blandning av sött, mjukt, salt och knaprigt. Inte blir det sämre när du smaksätter allt med en pigg ingefärsdressing. Gott till grillad kyckling!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Ingredienser

4 portioner
500 g sötpotatis
1 msk svarta sesamfrön
1 msk vita sesamfrön
1 msk olivolja
1 tsk salt
200 g svartkål

Dressing

2 msk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En favorit!

    Marita

Näringsvärde per portion

Energi991 KJ / 237 kCal
Fett12 g
Salt1.87 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Kikärtscurry i libabröd med sötpotatis
    Betyg 4.3 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nudelwok med räkor och svartkål
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad