Nudelwok med räkor och svartkål

7
1
Nudelwok med räkor och svartkål

En supergod och snabblagad asiatisk nudelwok med saftiga räkor, smakrik svartkål och matiga äggnudlar som wokas i en ljuvlig hoisinsås. De gröna sockerärtorna ger rätten en underbar textur och sesamfröna ger rätten en mild nötig smak. Fram med pinnar och hugg in. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Nudelwok med räkor och svartkål

Ingredienser

2 portioner
2 port äggnudlar
200 g skalade räkor
10 cm purjolök
125 g skuren grön- eller svartkål
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
1/2 msk olja
1 1/2 dl hoisinsås
1 msk sesamfrö

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Anna

2022-02-22

N Mmmm

Näringsvärde per portion

Energi 2603 KJ / 619 kCal
Fett 11 g
Salt 4 g
Kolhydrater 92 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden