Nudelwok med räkor och svartkål
En supergod och snabblagad asiatisk nudelwok med saftiga räkor, smakrik svartkål och matiga äggnudlar som wokas i en ljuvlig hoisinsås. De gröna sockerärtorna ger rätten en underbar textur och sesamfröna ger rätten en mild nötig smak. Fram med pinnar och hugg in. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port äggnudlar
200 g skalade räkor
10 cm purjolök
125 g skuren grön- eller svartkål
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
1/2 msk olja
1 1/2 dl hoisinsås
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2603 KJ / 619 kCal
Fett11 g
Salt4 g
Kolhydrater92 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
N Mmmm
Anna
2022-02-22