Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad pumpa med fläskfärs

En härlig kombination av lite söt butternutpumpa, fläskfärs, vitlök och matyoghurt. Alla ingredienser bidrar på sitt sätt till denna goda ugnsrätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Skär potatisen i klyftor. Skala, kärna ur och klyfta pumpan. Skala och krossa vitlöken. Blanda allt med oljan, salta och peppra. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på grönsakerna. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Plocka bladen från salvian. Hacka hälften. Blanda färsen med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och den hackade salvian. Klicka färsen över potatisen och pumpan. Stek ytterligare ca 15 minuter.
  4. Riv skalet av citronen och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut plåten och strö över spenaten och resten av salvian. Servera med yoghurten.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • ca 900 g butternutpumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 kruka salvia
  • ca 400 g fläskfärs
  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 65 g babyspenat
  • bakplåtspapper
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2372 kJ / 570 kCal