Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad

Stekt, smakrik merguez, en korv med nordafrikanskt ursprung med vitlök och chili, serveras med ugnsrostad sötpotatis, sallad med oliver, fetaost och mangold samt en sval men söt gräddfil med lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här - texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 225 C.
  2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Blanda potatis, vitlök och olivolja. Krydda med salt och peppar. Rosta på plåt i ugnen i ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  3. Smula fetaosten grovt och blanda med avrunna oliver och mangoldskott.
    Riv skalet av limen på fina sidan av rivjärnet. Blanda skalet med gräddfil och honung. Smaka av med salt och peppar. Skär limen i klyftor.
  4. Stek korven i oljan och servera med den rostade sötpotatisen, olivsalladen, limegräddfilen och limeklyftor.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör glutenfri: Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost och gräddfil. Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten och byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

  • 900 g sötpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 65 g mangoldskott
  • 1 lime
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk honung
  • 520 g merguez
  • 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3109 kJ / 740 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer