Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad

Stekt, smakrik merguez, en korv med nordafrikanskt ursprung med vitlök och chili, serveras med ugnsrostad sötpotatis, sallad med oliver, fetaost och mangold samt en sval men söt gräddfil med lime.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012

Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  sötpotatis
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
salt och peppar
150 g  fetaost
1 dl  urkärnade kalamataoliver
65 g  mangoldskott
1   lime
2 dl  gräddfil
2 tsk  honung
520 g  merguez
1/2 msk  olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör glutenfri: Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost och gräddfil. Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten och byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Gör så här - texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3109 KJ / 740 kCal
Fett46.3 g
Kolhydrater50.9 g
Protein29.6 g

Testa liknande recept

Merguez med rotmos och syrad rödlök
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Merguez med ugnspotatis och gurkyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo med ljummen potatissallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kabanoss med rödbetor, yoghurt och pepparrot
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv och ris Marrakech med frukt och mandel
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med gulbetor och fetaost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga