Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad
![Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62952/cf_259/rostad_sotpotatis_med_merguez_och_olivsallad.jpg)
Stekt, smakrik merguez, en korv med nordafrikanskt ursprung med vitlök och chili, serveras med ugnsrostad sötpotatis, sallad med oliver, fetaost och mangold samt en sval men söt gräddfil med lime.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012
![Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62952/cf_259/rostad_sotpotatis_med_merguez_och_olivsallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g sötpotatis
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
150 g fetaost
1 dl urkärnade kalamataoliver
65 g mangoldskott
1 lime
2 dl gräddfil
2 tsk honung
520 g merguez
1/2 msk olja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör glutenfri: Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost och gräddfil. Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten och byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör så här
Gör så här - texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3109 KJ / 740 kCal
Fett46.3 g
Kolhydrater50.9 g
Protein29.6 g
Kommentarer