Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad

2
0
Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad

Stekt, smakrik merguez, en korv med nordafrikanskt ursprung med vitlök och chili, serveras med ugnsrostad sötpotatis, sallad med oliver, fetaost och mangold samt en sval men söt gräddfil med lime.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012

Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad

Ingredienser

900 g
sötpotatis
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
150 g
fetaost
1 dl
urkärnade kalamataoliver
65 g
mangoldskott
1
lime
2 dl
gräddfil
2 tsk
honung
520 g
merguez
0.5 msk
olja
Under 45 minuter

Gör så här

Gör så här - texten är avsedd för 4 portioner.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör glutenfri: Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost och gräddfil. Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten och byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja).

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3109 KJ / 740 kCal
Fett 46.3 g
Kolhydrater 50.9 g
Protein 29.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept