Merguez med ugnspotatis och gurkyoghurt
Merguez är smakrika korvar med inspiration från Nordafrika som vi denna gång valt att servera med rostad ugnspotatis och vitlöksdoftande gurkyoghurt. Ett fantastiskt gott och enkelt recept!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
1 msk olja
salt och peppar
1/2 gurka
2 dl matlagningsyoghurt
2 förpackningar (à 260 g) merguez
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2902 KJ / 691 kCal
Fett39.1 g
Kolhydrater58.7 g
Protein24.4 g
Kommentar
Kan varmt rekommendera den här rätten. Enkel och god! Spännande att prova nya korvar - merguez kommer att serveras fler gånger här hemma.
Karin
2014-03-31