Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Merguez med ugnspotatis och gurkyoghurt

Merguez är smakrika korvar med inspiration från Nordafrika som vi denna gång valt att servera med rostad ugnspotatis och vitlöksdoftande gurkyoghurt. Ett fantastiskt gott och enkelt recept!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen för potatisen.
  2. Skär potatisen i klyftor och lägg dem i en bunke. Skala och skiva morötterna och lägg med potatisen. Pressa i hälften av vitlöken. Tillsätt rosmarin, hälften av oljan, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda.
  3. Lägg potatis och morötter på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Skala och riv gurkan. Pressa ur en del av vätskan och blanda gurkan med yoghurten. Pressa i resten av vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek korven i resten av oljan i en stekpanna.
  6. Servera korven med potatisen, gurkyoghurten och gärna en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 förpackningar (à 260 g) merguez
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2902 kJ / 691 kCal