Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatisgnocchi med ratatouille och merguez

Potatisgnocchi med ratatouille och merguez är en lättlagad och mycket god middagsmåltid. Ratatouillens grönsaker och den stekta merguezkorven, med smak av vitlök och chili, bildar tillsammans med potatisgnocchin en vinnande smakkombination!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Dela och kärna ur paprikan. Tärna den och zucchinin.
  3. Fräs lök och vitlök i hälften av olivoljan i en gryta eller traktörpanna. Tillsätt paprikan och zucchinin och stek ca 5 minuter.
  4. Rör i tomater och timjan. Låt småputtra under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
  6. Dela korven och stek den i resten av oljan. Lyft upp korven och stek gnocchin i pannan.
  7. Servera korv och gnocchi med ratatouille.

För alla

Rätten innehåller gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i gnocchin och korven.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i gnocchin och korven.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gnocchin och korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 500 g potatis gnocchi
  • 520 g merguez
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1685 kJ / 403 kCal