Rostad sötpotatis med kyckling och fetaostkräm

Kycklingfiléer i ugn är en favorit i många hem. Här serveras kycklingen med en sval röra av smulad fetaost, gurka, gräddfil och en gnutta honung. Klyftor av både potatis och sötpotatis som rostas med krossade vitlöksklyftor blir en spännande mix. Sammanlagt, en oförglömlig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Ingredienser
4 portioner
650 g sötpotatis
400 g potatis
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 gurka
150 g fetaost
2 dl gräddfil
1 tsk honung
4 kycklingfiléer
1/2 msk olja
65 g mangoldskott
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2767 KJ / 663 kCal
Fett29 g
Kolhydrater54 g
Protein42.7 g
Kommentar
Den här fetaostcremen skojar man inte bort. Trevligt med crunch av gurkan i, lyfter hela rätten till en bra mix av strukturer. Funkar bra med halverade morötter istället för sötpotatis också. Rekommenderas till en helg middag eller nice grillafton.
Cecilia
2025-05-04