Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frasig selleri med svamp

Om du vill servera en knaprig och god förrätt så kan du testa det här receptet på frasig selleri med svamp. Passar utmärkt att servera antingen som tillbehör till middagen eller innan middagen som förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär sellerin i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Skär den sedan ev i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Ta upp och låt rinna av väl. 
  2. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Fräs försiktigt i 2-3 minuter i olja. Ta upp vitlöken. 
  3. Vänd selleribitarna i ströbrödet. Stek dem på svag värme tills de fått fin färg, ca 3 minuter på varje sida. 
  4. Skär svampen i bitar och fräs ca 5 minuter i olja. Ta av från värmen och låt svalna någon minut. 
  5. Tillsätt persilja, salt och peppar. Blanda i yoghurten och rör om. Klicka svampfräset på sellerin och servera gärna med råris och en sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpligt ströbröd används.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och kontrollera ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell, och kontrollera ströbrödet.

Ingredienser

Portioner: 4
Frasig selleri
  • 1 1/2 rotselleri (1 1/2 rotselleri motsvarar ca 700 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 dl ströbröd
Svamp
  • 300 g blandad svamp eller champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk hackad persilja
  • 1/2 tsk salt och peppar
  • 2 krm peppar
  • 2 dl matyoghurt (10%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?