Frasig selleri med svamp
Om du vill servera en knaprig och god förrätt så kan du testa det här receptet på frasig selleri med svamp. Passar utmärkt att servera antingen som tillbehör till middagen eller innan middagen som förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
4 portioner
Frasig selleri
1 - 1 1/2 rotselleri (1 1/2 rotselleri motsvarar ca 700 g)
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 dl ströbröd
Svamp
300 g blandad svamp eller champinjoner
2 msk olivolja
3 msk hackad persilja
1/2 tsk salt och peppar
2 krm peppar
2 dl matyoghurt (10%)
För alla
Fri från gluten och ägg om lämpligt ströbröd används.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och kontrollera ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell, och kontrollera ströbrödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer