Rostad rotsellerisoppa med svamp

Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Rostad rotsellerisoppa med svamp

Den mångsidiga rotsellerin finns tillgänglig i Sverige året om och gör sig utmärkt i en god soppa. Rosta rotsellerin i ugnen tillsammans med vitt vin för en mer intensiv smak och servera soppan tillsammans med stekt svamp.

Rostad rotsellerisoppa med svamp

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 rotselleri (à ca 900 g)
1 msk olja
2 dl vitt vin
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
250 g svamp (t ex champinjoner och kantareller)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
10 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl crème fraiche
chiliflakes

Gör så här

00:40:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • I vilket moment går vinet ner i soppan?

    Anna

    Hej Anna! Du tillsätter vinet på plåten tillsammans med oljan i steg 2 och rostar rotsellerin i detta. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Mycket smakrik och tjock soppa. Bröd kändes överflödigt

    Alice

  • Tycker om fyllig och lite tjock soppa. Önskar man inte det späder ut till önskad konsistens. Tog kycklingbuljong istället för grönsaksbuljong då jag hade slut på dem. Blev mersmak. Helt ok soppa.

    Karin

  • Tycker om när soppan är fyllig o lite tjock. Vill man inte ha det späder man ut till önskad konsistens. Tog kycklingbuljong då jag hade slut på grönsaksbuljong. Blev mersmak. Helt ok soppa!

    Karin

  • Helt ok sopprecept. Efter mixningen blev det precis som andra skrivit i kommentarerna, en puré. Så jag använde inte crème fraîche utan efter mixningen spädde jag med ca 1-1,5 dl havregrädde och kokade sen upp soppan, blev väldigt gott.

    Klara

  • Jag måste hålla med ovanstående. Detta är det enda receptet av kanske uppåt hundra stycken jag har tillagat från ICA recept som jag har fått slänga. Det blev en puré. Inte en soppa. Det varken såg eller faktiskt smakade gott. Jag är inte kräsen av mig. Alla andra recept har jag tyckt mer eller mindre om. Detta är det sämsta.

    David

  • Om man följer receptet så blir "soppan" ett skämt, ngn form av pure' för tandlösa, trist att lägga ner tid och bli så besviken

    Lars

  • Hej alla soppälskare, jag lät bli att använda créme fraiche och konsistensen blev jättebra. Tog i en gnutta cayennepeppar och fick en supersmarrig soppa./Helene

    Helene

  • Smakar utmärkt men håller med Therese om att den blev snarare en puré än soppa! Undrar lite hur smaken av rotsellerin påverkas av en utspädning?/Per

    Per

  • Blev lite för tjock ficka späda ut den ytterligare

    Therese

Näringsvärde per portion

Energi1195 KJ / 285 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater16 g
Protein5 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svamp och selleribiffar
    Betyg 3.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frasig selleri med svamp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad