Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Rostad rödkål med äpplen och valnötter är att annorlunda sätt att laga rödkål på, men passar så klart på julbordet. Tillaga rödkål, gul lök, äpple och valnötter i ugn och sedan är det bara att servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken.
  3. Lägg lök och kål på bakplåtspapper på en plåt. Häll över olja och salt och blanda runt.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 20-25 minuter. Kärna ur och skär äpplena i stora klyftor. Lägg på dem och valnötterna när ca 10 minuter återstår.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 litet rödkålshuvud (à ca 500 g)
  • 2 - 3 gula lökar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 - 3 små röda äpplen
  • 1 dl valnötskärnor

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 421 kJ / 101 kCal

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer