Rostad rödkål med äpplen och valnötter

8
3
Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Rostad rödkål med äpplen och valnötter är att annorlunda sätt att laga rödkål på, men passar så klart på julbordet. Tillaga rödkål, gul lök, äpple och valnötter i ugn och sedan är det bara att servera.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Ingredienser

8 portioner
1
litet rödkålshuvud (à ca 500 g)
2 - 3
gula lökar
1 msk
rapsolja
1 tsk
salt
2 - 3
små röda äpplen
1 dl
valnötskärnor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Elisabeth

9/14/2018

Tog väldig tid innan det gick att äta, 20-25 minuter?

Marie

12/22/2017

När ni tar ut det ur ugnen så smula över nån mögelost som får smälta ned. Supergott!

Carina

1/27/2009

Fräschare och godare än rödkål på "burk". Enkelt att göra och sköter sig själv. Även gott på juldagen lätt uppvärmt.

Näringsvärde per portion

Energi 421 KJ / 101 kCal
Fett 5 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 11 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept