Rostad rödkål med äpplen och valnötter
Rostad rödkål med äpplen och valnötter är att annorlunda sätt att laga rödkål på, men passar så klart på julbordet. Tillaga rödkål, gul lök, äpple och valnötter i ugn och sedan är det bara att servera.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
8 portioner
1 litet rödkålshuvud (à ca 500 g)
2 - 3 gula lökar
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 - 3 små röda äpplen
1 dl valnötskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi421 KJ / 101 kCal
Fett5 g
Salt0.9 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer
Tog väldig tid innan det gick att äta, 20-25 minuter?
Elisabeth
2018-09-14När ni tar ut det ur ugnen så smula över nån mögelost som får smälta ned. Supergott!
Marie
2017-12-22Fräschare och godare än rödkål på "burk". Enkelt att göra och sköter sig själv. Även gott på juldagen lätt uppvärmt.
Carina
2009-01-27