Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
3
Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Rostad rödkål med äpplen och valnötter är att annorlunda sätt att laga rödkål på, men passar så klart på julbordet. Tillaga rödkål, gul lök, äpple och valnötter i ugn och sedan är det bara att servera.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Ingredienser

8 portioner
1 litet rödkålshuvud (à ca 500 g)
2 - 3 gula lökar
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 - 3 små röda äpplen
1 dl valnötskärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Tog väldig tid innan det gick att äta, 20-25 minuter?

Elisabeth

2018-09-14

När ni tar ut det ur ugnen så smula över nån mögelost som får smälta ned. Supergott!

Marie

2017-12-22

Fräschare och godare än rödkål på "burk". Enkelt att göra och sköter sig själv. Även gott på juldagen lätt uppvärmt.

Carina

2009-01-27

Näringsvärde per portion

Energi421 KJ / 101 kCal
Fett5 g
Salt0.9 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Röd julesallad
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och valnötsbaguetter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sellerisallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad chokladbaguette
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ingelas valnötsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kalvsylta med sparrissallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga