Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Röd julesallad

Röd julesallad är en god sallad som man med fördel kan äta under hela året. Sallad består av rödkål, morötter, apelsiner och rödlök och till salladen serveras en härlig sås av honungssenap.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla rödkålen riktigt tunt - använd en osthyvel, så går det lätt, eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
  2. Skala moroten och riv den på ett rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv så att den vita hinnan försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Grovhacka valnötterna.
  4. Blanda rödkål, morot, rödlök, apelsinklyftor och valnötter i en skål.
  5. Dressing: Vispa samman olivolja, apelsinjuice, honungssenap, salt och peppar.
  6. Häll dressingen över salladen och blanda noga. Låt salladen stå ett par timmar före servering.

Ingredienser

  • 5 1/2 dl finstrimlad rödkål
  • 1 liten morot
  • 1 liten rödlök
  • 2 apelsiner
  • 1 påse valnötskärnor (à 50 g)
Dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk honungssenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer