Äppel- och valnötsbaguetter

2
2
Äppel- och valnötsbaguetter

Servera ett gott bröd som tillbehör till middagen. Här är ett annorlunda recept på baguetter med smak av äpple och valnöt. Mycket gott att äta med en god ost till!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Äppel- och valnötsbaguetter

Ingredienser

6 st
1 paket jäst (à 50 g)
2 tsk salt
1 msk olja
5 dl fingervarmt vatten
3 urkärnade, syrliga äpplen
100 g valnötskärnor
2 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl (ca)

Gör så här

Tips

Salt ädelostcrème till den syrliga äppelsmaken och de krispiga nötterna är en underbar smakkombination! Mosa ihop ca 200 g ädelost med 2 dl crème fraiche (1 burk) till en röra att bre på baguetten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Satsuki

2020-01-30

Mycket uppskattades :q Jag gjorde ett snitt i mitten och vred istället för att bara vrida

Tina

2010-12-18

Antalet baugetter kommer nog att variera da det helt beror på vart man kommer ifrån. Bortser man från det så var det både enkelt och gott. Nygräddat bröd är ju alltid gott!!

Testa liknande recept

Fullkornsbröd
Mjukt tunnbröd
Valnötsbröd
Fyllda lunchbröd
Valnötsscones