Äppel- och valnötsbaguetter

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
2
Äppel- och valnötsbaguetter

Servera ett gott bröd som tillbehör till middagen. Här är ett annorlunda recept på baguetter med smak av äpple och valnöt. Mycket gott att äta med en god ost till!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Äppel- och valnötsbaguetter

Ingredienser

6 st
1   paket jäst (à 50 g)
2 tsk  salt
1 msk  olja
5 dl  fingervarmt vatten
3   urkärnade, syrliga äpplen
100 g  valnötskärnor
2 dl  grahamsmjöl
12 dl  vetemjöl (ca)

Gör så här

Tips

Salt ädelostcrème till den syrliga äppelsmaken och de krispiga nötterna är en underbar smakkombination! Mosa ihop ca 200 g ädelost med 2 dl crème fraiche (1 burk) till en röra att bre på baguetten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Mycket uppskattades :q Jag gjorde ett snitt i mitten och vred istället för att bara vrida

Satsuki

2020-01-30

Antalet baugetter kommer nog att variera da det helt beror på vart man kommer ifrån. Bortser man från det så var det både enkelt och gott. Nygräddat bröd är ju alltid gott!!

Tina

2010-12-18

Testa liknande recept

Fullkornsbröd
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötsbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjukt tunnbröd
Betyg 4.2 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persiskt valnötsbröd (Nane barbari)
Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötsscones
Betyg 2.7 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotspanini med grön bönröra
Betyg 3.1 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga