Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Rostad rödkål med äpplen och valnötter är att annorlunda sätt att laga rödkål på, men passar så klart på julbordet. Tillaga rödkål, gul lök, äpple och valnötter i ugn och sedan är det bara att servera.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Rostad rödkål med äpplen och valnötter

Ingredienser

8 portioner
1 litet rödkålshuvud (à ca 500 g)
2 - 3 gula lökar
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 - 3 små röda äpplen
1 dl valnötskärnor

Gör så här

00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Tog väldig tid innan det gick att äta, 20-25 minuter?

    Elisabeth

  • När ni tar ut det ur ugnen så smula över nån mögelost som får smälta ned. Supergott!

    Marie

  • Fräschare och godare än rödkål på "burk". Enkelt att göra och sköter sig själv. Även gott på juldagen lätt uppvärmt.

    Carina

Näringsvärde per portion

Energi421 KJ / 101 kCal
Fett5 g
Salt0.9 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Röd julesallad
    Betyg 4 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppel- och valnötsbaguetter
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sellerisallad
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvsylta med sparrissallad
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad