Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola

12
5
Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola

Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola är en medelhavsinspirerad rätt med krämig konsistens. Osten gratineras snabbt i ugnen tillsammans med äppelskivorna och garneras med valnötskärnor, körsbärstomater och en fräsch vinägrett.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g getost
2 äpplen (hårda av typen granny smith)
ca 50 g valnötskärnor
10 - 12 körsbärstomater
70 g rucolasallad

Vinägrett

1/2 dl olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 msk grovkornig senap

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: välj tofu i stället för getost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Madelene

2021-04-24

Supergod förrätt. Gick hem hos alla. Måste göra igen!

Sarah

2011-12-31

Så enkelt och så gott! Jag har bjudigt den här som en förrätt ett par gånger nu och den är lika uppskattad var gång! Love It!!

Rebecka

2008-05-15

Jättegott som tillbehör till en god bit kött!