Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola

Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola är en medelhavsinspirerad rätt med krämig konsistens. Osten gratineras snabbt i ugnen tillsammans med äppelskivorna och garneras med valnötskärnor, körsbärstomater och en fräsch vinägrett.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C, "grill" eller övervärme. Skär osten i 4-6 skivor (för 4 port). Skala och skär 4-6 stycken cm-tjocka skivor av äpplena.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  3. Lägg äppelskivorna i en ugnssäker form. Placera en ostskiva på varje äppelskiva. Gratinera hastigt tills osten får en fin yta.
  4. Grovhacka valnötskärnorna. Skär tomaterna i bitar/klyftor. Skölj och torka salladsbladen. Bre ut salladsbladen på små fat.
  5. Lägg på den gratinerade osten/äpplet, strö över hackade nötter samt dressing. Garnera med tomatbitar.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: välj tofu i stället för getost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g getost
  • 2 äpplen (hårda av typen granny smith)
  • ca 50 g valnötskärnor
  • 12 körsbärstomater
  • 70 g ruccolasallad
Vinägrett
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1/2 msk grovkornig senap
Lägg till i inköpslistan