Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola
Gratinerad getost på bädd av äpple & rucola är en medelhavsinspirerad rätt med krämig konsistens. Osten gratineras snabbt i ugnen tillsammans med äppelskivorna och garneras med valnötskärnor, körsbärstomater och en fräsch vinägrett.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g getost
2 äpplen (hårda av typen granny smith)
ca 50 g valnötskärnor
10 - 12 körsbärstomater
65 g rucolasallad
Vinägrett
1/2 dl olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 msk grovkornig senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjort den 3 ggr och succé, dock viktigt att äpplet är fast. Också att chevre-osten är från en "stor" rulle, hade bara tillgång till "liten" rulle en gång och då blev det inte lika bra. Såg nu att någon provat med rödbeta, kanske prova det nästa gång
Gunnar
2023-10-27Jag tyckte det var något som saknades. Jag brukar göra den här rätten med rödbetor i stället för äpplen. Jämfört med den varianten får den här rätten 2 stjärnor av mig.
Dan
2023-08-05Supergod förrätt. Gick hem hos alla. Måste göra igen!
Madelene
2021-04-24