Lammfärslimpor med rosmarin och spetspaprika

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Lammfärslimpor med rosmarin och spetspaprika

Lammfärslimpor med rosmarin och spetspaprika är en robust rätt med festliga smaker. Servera färslimporna med en modern ajvaryoghurt och ris eller gryn.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Lammfärslimpor med rosmarin och spetspaprika

Ingredienser

4 portioner
500 g  lammfärs
1   vitlöksklyfta
1/2 tsk  torkad rosmarin
1 tsk  salt till färsen
1   rödlök
2 - 2 1/2   spetspaprikor
250 g  gula körsbärstomater
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
4   port ris eller gryn
1/2   kruka hackad persilja till garnering

Ajvaryoghurt

2 dl  matyoghurt (10%)
3 msk  ajvar relish
1 tsk  honung
salt och peppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2181 KJ / 521 kCal

Testa liknande recept

Ajvarmajonnäs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärskorvar med ajvar relish
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
1284 – grillmacka med ajvarcrème, saltgurka och skinka
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ajvarkyckling med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga köttfärsbiffar
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga