Bakad sötpotatis i ugn med grekisk sallad
Vad sägs om bakad sötpotatis – nu härligt smakuppdaterad med kikärtor och kidneybönor. En smakspäckad mättande middag för fyra som du serverar med fetaostfylld grekisk sallad.
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg sötpotatis
2 msk olja
salt
svartpeppar
4 tomater
Dressing
1 citron (1 citron motsvarar 2 msk juice)
2 msk olivolja
1/2 kruka oregano
Sallad
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 rödlök
1 gul paprika
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2495 KJ / 596 kCal
Fett24 g
Salt2.6 g
Kolhydrater66 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otäckt stabbigt och mättande, inget jag gör igen
Eva
2024-01-05Väldigt gott och mättande! Hade detta receptet till en köttbit och bjöd kollegorna som älskade det:)
Maria
2019-01-23