Bakad sötpotatis i ugn med grekisk sallad

11
1 Klimatsmart
Bakad sötpotatis i ugn med grekisk sallad

Vad sägs om bakad sötpotatis – nu härligt smakuppdaterad med kikärtor och kidneybönor. En smakspäckad mättande middag för fyra som du serverar med fetaostfylld grekisk sallad.

Skriv ut
Bakad sötpotatis i ugn med grekisk sallad

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg
sötpotatis
2 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar
4
tomater

Dressing

1
citron (1 citron motsvarar 2 msk juice)
2 msk
olivolja
1/2
kruka oregano

Sallad

1
förp kokta kikärter (à 380 g)
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1
rödlök
1
gul paprika
150 g
fetaost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Maria

1/23/2019

Väldigt gott och mättande! Hade detta receptet till en köttbit och bjöd kollegorna som älskade det:)

Näringsvärde per portion

Energi 2495 KJ / 596 kCal
Fett 24 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 66 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept