Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Det här är inget annat än en pangsallad! Söt butternutpumpa får sällskap av curry, lönnsirap, torkade tranbär och gröna blad. Resultatet är en kul och smakrik sallad, där den picklade rödlöken blir pricken över i. Suveränt gott till stekt kalkon eller kyckling.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Ingredienser

6-8

Picklad rödlök (ca 6 dl)

3   rödlökar
2 dl  ättiksprit (12%)
1 1/2 dl  strösocker
1 dl  vatten
1 tsk  salt
1 tsk  senapsfrön
1 tsk  svartpepparkorn

Pumpa

1 kg  butternutpumpa
2 msk  olivolja
1 msk  lönnsirap
1 tsk  salt
2 krm  peppar
150 g  blandade salladsblad
1/2 dl  torkade tranbär
1 dl  picklad rödlök

Dressing

2 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  lönnsirap
1/2 tsk  curry
3/4 dl  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Inlagd rödlök passar till mycket. Den håller 1 månad i kylskåpet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi858 KJ / 204 kCal
Fett15 g
Salt1.26 g
Kolhydrater16 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Inlagd zucchini med paprika och curry
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Curryrostad butternutpumpa och pärlcouscous med tranbär
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatispannkakor med kanel och tranbär-nötsirap
Betyg 3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpapasta med valnötter och brynt smör
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falafel med pumpa och chilifraiche
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegobitar fajitas med rostad pumpa och tzatziki
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga