Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Det här är inget annat än en pangsallad! Söt butternutpumpa får sällskap av curry, lönnsirap, torkade tranbär och gröna blad. Resultatet är en kul och smakrik sallad, där den picklade rödlöken blir pricken över i. Suveränt gott till stekt kalkon eller kyckling.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Ingredienser

6-8 portioner

Picklad rödlök (ca 6 dl)

3   rödlökar
2 dl  ättiksprit (12%)
1 1/2 dl  strösocker
1 dl  vatten
1 tsk  salt
1 tsk  senapsfrön
1 tsk  svartpepparkorn

Pumpa

1 kg  butternutpumpa
2 msk  olivolja
1 msk  lönnsirap
1 tsk  salt
2 krm  peppar
150 g  blandade salladsblad
1/2 dl  torkade tranbär
1 dl  picklad rödlök

Dressing

2 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  lönnsirap
1/2 tsk  curry
3/4 dl  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Inlagd rödlök passar till mycket. Den håller 1 månad i kylskåpet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi858 KJ / 204 kCal
Fett15 g
Salt1.26 g
Kolhydrater16 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Inlagd zucchini med paprika och curry
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Curryrostad butternutpumpa och pärlcouscous med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpacheesecake med lönnsirap
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syrad pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummarostad pumpa med tahinidressing
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lufttorkad skinka med ädelost och tranbär
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga