Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Det här är inget annat än en pangsallad! Söt butternutpumpa får sällskap av curry, lönnsirap, torkade tranbär och gröna blad. Resultatet är en kul och smakrik sallad, där den picklade rödlöken blir pricken över i. Suveränt gott till stekt kalkon eller kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg löken i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock.
  2. Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, salt, senapsfrön och svartpepparkorn. 
  3. Häll lagen över den skivade löken. Stäng locket. Låt svalna. Förvara i kylskåp.
  4. Pumpa: Sätt ugnen på 225°C.
  5. Skala och kärna ur pumpan. Skär i tärningar.
  6. Lägg pumpan på en bakpappersklädd plåt och blanda med olivolja, lönnsirap, salt och peppar.
  7. Rosta i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills pumpan får färg. Låt svalna. 
  8. Dressing: Blanda vinäger, lönnsirap och curry i en bunke. Tillsätt oljan lite i taget, under vispning.
  9. Blanda salladen med pumpa, tranbär, 1 dl picklad lök (för 6-8 port) och 1-2 msk av dressingen (för 6-8 port).
  10. Servera resten av dressingen vid sidan av.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Inlagd rödlök passar till mycket. Den håller 1 månad i kylskåpet.

Ingredienser

Portioner: 6-8
Picklad rödlök (ca 6 dl)
  • 3 rödlökar
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk svartpepparkorn
Pumpa
  • 1 kg butternutpumpa
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 150 g blandade salladsblad
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 1 dl picklad rödlök
Dressing
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk lönnsirap
  • 1/2 tsk curry
  • 3/4 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 858 kJ / 204 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB