Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Det här är inget annat än en pangsallad! Söt butternutpumpa får sällskap av curry, lönnsirap, torkade tranbär och gröna blad. Resultatet är en kul och smakrik sallad, där den picklade rödlöken blir pricken över i. Suveränt gott till stekt kalkon eller kyckling.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Ingredienser

6-8 portioner

Picklad rödlök (ca 6 dl)

3 rödlökar
2 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk senapsfrön
1 tsk svartpepparkorn

Pumpa

1 kg butternutpumpa
2 msk olivolja
1 msk lönnsirap
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g blandade salladsblad
1/2 dl torkade tranbär
1 dl picklad rödlök

Dressing

2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk lönnsirap
1/2 tsk curry
3/4 dl olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi858 KJ / 204 kCal
Fett15 g
Salt1.26 g
Kolhydrater16 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Inlagd zucchini med paprika och curry
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getostbollar med tranbär
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syrad pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig ostsallad
Betyg 5 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötpotatispannkakor med kanel och tranbär-nötsirap
Betyg 3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga