Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

7
0
Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Det här är inget annat än en pangsallad! Söt butternutpumpa får sällskap av curry, lönnsirap, torkade tranbär och gröna blad. Resultatet är en kul och smakrik sallad, där den picklade rödlöken blir pricken över i. Suveränt gott till stekt kalkon eller kyckling.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Rostad pumpa med picklad rödlök och currydressing

Ingredienser

6-8

Picklad rödlök (ca 6 dl)

3
rödlökar
2 dl
ättiksprit (12%)
1 1/2 dl
strösocker
1 dl
vatten
1 tsk
salt
1 tsk
senapsfrön
1 tsk
svartpepparkorn

Pumpa

1 kg
butternutpumpa
2 msk
olivolja
1 msk
lönnsirap
1 tsk
salt
2 krm
peppar
150 g
blandade salladsblad
1/2 dl
torkade tranbär
1 dl
picklad rödlök

Dressing

2 msk
vitvinsvinäger
1/2 tsk
lönnsirap
1/2 tsk
curry
3/4 dl
olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Inlagd rödlök passar till mycket. Den håller 1 månad i kylskåpet.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 858 KJ / 204 kCal
Fett 15 g
Salt 1.26 g
Kolhydrater 16 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept