Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ostbollar med tranbär och solrosfrön

Ostbollar med tranbär och solrosfrön är mingelmat som överraskar. Sötsyrliga tranbär ger de krämiga ostbollarna lite sötma och rostade solrosfrön gör tilltugget härligt knaprigt. Toppa med kryddig smörgåskrasse och servera till glögg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta solrosfröna i en torr och medelvarm stekpanna.
  2. Mixa ost och färskost i en matberedare till en jämn smet.
  3. Hacka tranbären grovt. Vänd ner dem i ostsmeten.
  4. Rulla bollar av ostsmeten och vänd runt bollarna i solrosfröna.
  5. Lägg bollarna på ett fat, garnera med krasse.
  6. Till servering: Servera ostbollarna med varm glögg.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri ost och mjölkproteinfri färskost.

Näringsvärdet är beräknat per ostboll.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 1/2 dl solrosfrön
  • 6 dl riven ost
  • 1 dl naturell färskost
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 ask kryddkrasse
Till servering
  • glögg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 381 kJ / 91 kCal