Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagd zucchini med paprika och curry

Inlagd zucchini med paprika och curry är ett smakfullt tillbehör du kan använda till de flesta maträtter. Zucchinin, paprikan och lökarna får en härlig syra av lagen på bland annat äppeljuice och vinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär zucchini eller pumpa i 2–3 cm stora bitar. Lägg urkärnade och grovskurna paprikor och skalade och grovhackade gula lökar i en kastrull.
  2. Häll på vitvinsvinäger, äppeljuice, vatten, socker, färskpressad citronjuice, salt, curry, svartpepparkorn och senapsfrön. Låt koka upp.
  3. Tillsätt zucchinin. Använder du pumpa, låt den koka upp med paprikorna och löken. Fyll upp i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.

Ingredienser

Portioner: 2 liter
  • 2 1/2 kg zucchini eller pumpa
  • 3 urkärnade och grovskurna paprikor
  • 2 skalade och grovhackade gula lökar
  • 1 liter vitvinsvinäger
  • 1/2 liter äppeljuice (ej konc)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk curry
  • 2 tsk svartpepparkorn
  • 3 tsk senapsfrön
Lägg till i inköpslistan