Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citrongrillad fläskkotlett med rostad potatissallad

Recept på en härlig rätt att laga på grillen i sommar. Citrongrillad fläskkotlett serverar du med en potatissallad av delikatesspotatis, salladslökar, rädisor och sockerärter. Gör en egen smakrik dressing till salladen och servera till köttet!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatissallad: Lägg potatisen med skalet kvar på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Blanda runt. Krydda med salt och peppar. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter. Gör klart resten under tiden.
  3. Kotlett: Skala och finhacka vitlöken. Riv skalet av citronen och pressa ut juicen. Blanda vitlök, citronskal, citronjuice, honung, salt och peppar. Pensla köttet runtom med marinaden och ställ åt sidan.
  4. Skär salladslöken i tunna skivor och rädisorna i mindre bitar. Dela sockerärterna på längden.
  5. Dressing: Blanda ihop en dressing på olja, vinäger, senap, persilja, salt och peppar.
  6. Kotlett: Stek köttet i matfettet 3–4 minuter per sida i en stekpanna eller lägg det på grillen.
  7. Potatissallad: Blanda den varma potatisen med salladslök, rädisor och sockerärter i en skål. Häll på dressingen och blanda försiktigt runt.
  8. Servera citronkotletterna med den rostade potatissalladen och en klick färskost.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 salladslökar
  • 1/2 knippe rädisor
  • 75 g sockerärtor
Citrongrillad fläskkotlett
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 ask färskost med vitlök och örter till servering
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 512 kCal