Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äpplig senap

Att göra egen senap är inte särskilt svårt. Grunden består av senapsfrön, vinäger och honung. Just denna variant har vi smaksatt med äppelmust, lite extra gott till den där första mackan med julskinka på.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda äppelmust och senapsfrön i en kastrull.
  2. Koka upp och låt sjuda 2 minuter. Rör ner honung, salt, vinäger och den mindre mängden olja. 
  3. Mixa allt till en slät konsistens eller lite grov om du hellre föredrar det. Tillsätt mer olja om det behövs.
  4. Häll upp senapen i en väl rengjord glasburk.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 burk
  • 2 1/2 dl äppelmust
  • 2 påsar gula senapsfrön (à 26 g)
  • 2 påsar bruna senapsfrön (à 26 g)
  • 1 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?