Äpplig senap
Att göra egen senap är inte särskilt svårt. Grunden består av senapsfrön, vinäger och honung. Just denna variant har vi smaksatt med äppelmust, lite extra gott till den där första mackan med julskinka på.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
1 burk
2 1/2 dl äppelmust
2 påsar gula senapsfrön (à 26 g)
2 påsar bruna senapsfrön (à 26 g)
1 dl honung
1 tsk salt
4 msk äppelcidervinäger
1/2 - 1 dl rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur stor volym har ni på er måttangivelse att det blir "1 burk"? Det verkar vara väldigt mycket senapsfrö i denna jämfört med andra recept där resultatet blir 1-2 dl färdig produkt.
Mina
2019-12-07Hej Mina! Denna sats blir ca 4 dl. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-12-10