Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Potatissallad med senapsfrön och bacon

(10)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En matig och mättande potatissallad med senapsfrön och bacon. Potatissalladen passar utmärkt att servera som tillbehör till grillat kött på sommarfesten!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 1/2 msk senapsfrön
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk hackad rosmarin
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 rödlök
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela ev större potatisar och lägg dem i en långpanna. Ringla över hälften av oljan. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen är färdig. Låt svalna något.
  3. Strimla baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Hetta upp resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa tills fröna börjar poppa. Tillsätt hälften av äppelcidervinägern. Låt koka 1-2 minuter.
  5. Blanda resten av äppelcidervinägern med rosmarinen, majonnäsen och persiljan (spara lite till garnering). Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka rödlöken.
  6. Blanda potatisen med baconet (spara lite till garnering), senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken. Garnera med bacon och persilja.

För alla

Fri från gluten. Fri från mjölk, om tex äkta majonnäs används.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller byt till crème fraiche.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2457 kJ / 587 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer