Potatissallad med senapsfrön och bacon

51
2
Potatissallad med senapsfrön och bacon

En matig och mättande potatissallad med senapsfrön och bacon. Potatissalladen passar utmärkt att servera som tillbehör till grillat kött på sommarfesten!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Potatissallad med senapsfrön och bacon

Ingredienser

4 portioner
1 kg färskpotatis
2 msk raps- eller olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
1 1/2 msk senapsfrön
4 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk hackad rosmarin
1 dl majonnäs
1/2 dl finhackad persilja
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök

För alla

Fri från gluten. Fri från mjölk, om tex äkta majonnäs används.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller byt till crème fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Monika

2010-02-06

Håller med om att den här är jättegod. Bjöd tre kompispar på den här rätten i somras och alla tre hörde senare av sig och bad om receptet. Det måste väl vara ett bra betyg?!

Madelene

2009-12-06

Jag har lagat den här potatissalladen flera gånger och jag har alltid fått beröm från familj och vänner att den är gudomligt god! Den tar lite tid att göra... Men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge!

Näringsvärde per portion

Energi 2457 KJ / 587 kCal
Läs mer om näringsvärden