Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

Den här rostade potatissalladen kan vara den bästa någonsin! Först och främst händer det något magiskt med potatis som rostas i ugn. Att sedan blanda detta med senapsfrön, vinäger, majonnäs, knaprig bacon, tomater, rödlök och persilja – ja, det blir succé!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Ingredienser
10 bufféportioner
4 msk olivolja
1 1/2 msk gula senapsfrön
4 msk äppelcidervinäger
1 dl majonnäs
1 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 dl hackad persilja
1 kg små färskpotatisar
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
1 ask körsbärstomater
1/2 hackad rödlök
persilja till garnering
Gör så här
00:01:00
06:00:00
00:20:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1078 KJ / 257 kCal
Fett17 g
Salt1.39 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Kommentarer
18 stBilden är väldigt missvisande på hur de verkligen ser ut eller är den tagen innan man tillsatt majonnäs-blandningen.
Maria
Senapsfräset tillför ingen smak. Bättre med dijon om man e ute efter lite mer smak. I övrigt helt okej.
Maria
Väldigt god blandning, jag ville ha lite mer senapssmak och la till ca 1 tsk dijonsenap.
Christina