Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

Betyg 4.3 av 5.118 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

Den här rostade potatissalladen kan vara den bästa någonsin! Först och främst händer det något magiskt med potatis som rostas i ugn. Att sedan blanda detta med senapsfrön, vinäger, majonnäs, knaprig bacon, tomater, rödlök och persilja – ja, det blir succé!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Rostad potatissallad med bacon och senapsfrön

Ingredienser

10 bufféportioner
4 msk olivolja
1 1/2 msk gula senapsfrön
4 msk äppelcidervinäger
1 dl majonnäs
1 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 dl hackad persilja
1 kg små färskpotatisar
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
1 ask körsbärstomater
1/2 hackad rödlök
persilja till garnering

Gör så här

00:01:00
06:00:00
00:20:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Bilden är väldigt missvisande på hur de verkligen ser ut eller är den tagen innan man tillsatt majonnäs-blandningen.

    Maria

  • Senapsfräset tillför ingen smak. Bättre med dijon om man e ute efter lite mer smak. I övrigt helt okej.

    Maria

  • Väldigt god blandning, jag ville ha lite mer senapssmak och la till ca 1 tsk dijonsenap.

    Christina

Näringsvärde per bufféportion

Energi1078 KJ / 257 kCal
Fett17 g
Salt1.39 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Äpplig senap
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemlagad senap
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemgjord senap med fikon
    Betyg 3.9 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äppel- och saffranschutney
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad