Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon

Pepparkakstarten är en riktigt lyxig efterrätt som verkar mer avancerad än vad den faktiskt är! Bred ädelostblandningen över kakan och toppa med de portvinskokta fikonen. Utmärkt som dessert till nyårsmiddagen!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon

Ingredienser

8 portioner
250 g  pepparkakor
50 g  smör
1   ägg
1/2 tsk  salt
300 g  ädelost
200 g  färskost
5   färska fikon
2 dl  rött portvin
1 dl  farinsocker
1/2 dl  balsamvinäger

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Snabbvariant: toppa vanliga pepparkakor med ostkrämen och en portvinskokt fikonklyfta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pepparkakssnittar med ost och fikon
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärs- och fikonsylt
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksfikon med ädelost och honung
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glöggostcréme med torkade fikon och mandel
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Focaccia med fikon och ädelost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga