Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon

Pepparkakstarten är en riktigt lyxig efterrätt som verkar mer avancerad än vad den faktiskt är! Bred ädelostblandningen över kakan och toppa med de portvinskokta fikonen. Utmärkt som dessert till nyårsmiddagen!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon

Ingredienser

8 portioner
250 g pepparkakor
50 g smör
1 ägg
1/2 tsk salt
300 g ädelost
200 g färskost
5 färska fikon
2 dl rött portvin
1 dl farinsocker
1/2 dl balsamvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksfikon med ädelost och honung
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakssnittar med ost och fikon
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärs- och fikonsylt
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabbvarvad julcoupe
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkakspannacotta
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga