Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon

3
0
Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon

Pepparkakstarten är en riktigt lyxig efterrätt som verkar mer avancerad än vad den faktiskt är! Bred ädelostblandningen över kakan och toppa med de portvinskokta fikonen. Utmärkt som dessert till nyårsmiddagen!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon

Ingredienser

8 portioner
250 g pepparkakor
50 g smör
1 ägg
1/2 tsk salt
300 g ädelost
200 g färskost
5 färska fikon
2 dl rött portvin
1 dl farinsocker
1/2 dl balsamvinäger

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Snabbvariant: toppa vanliga pepparkakor med ostkrämen och en portvinskokt fikonklyfta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer