Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rostad mandelpotatis med ansjovis

Den inlagda rödlöken blir väldigt god till ansjovisen och den rostade mandelpotatisen. Dessutom ser den fin ut mot den gröna dillkvisten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skölj och dela potatisen på längden. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg dem på den heta plåten med snittytan uppåt.
  3. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Skala och skiva löken tunt. Lägg skivorna i ättikslagen och koka upp. Låt löken svalna.
  5. Lägg lite lök på varje potatishalva, en ansjovisfilé, lite crème fraiche och garnera med dill.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Byt ansjovis mot caviar, rökt lax eller räkor.

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • 8 stora mandelpotatisar
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 1 stor rödlök
  • 1 ask ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 kruka dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 873 kJ / 209 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer