Minifrestelser | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Minifrestelser

Bedårande minifrestelser som är fenomenalt goda och perfekta att servera som tilltugg på din mingelfest. Du steker bollar av potatis tills de bli gyllenbruna och placerar en bit ansjovisfilé och grann gräslök på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av. Mosa potatisen grovt med en gaffel.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i smör. Blanda ner lök, smör och ansjovisspadet i moset.
  3. Täck en sushimatta, "maki-su", med plastfolie. Lägg 1/3 av potatismoset på plastfolien i en bred sträng. Rulla ihop en rulle som är ca 3 cm i diameter.
  4. Gör ytterligare 2 rullar med resten av moset (för 8 port). Ställ kallt minst 3-4 timmar. Förbered hit.
  5. Ta bort plastfolien och skär rullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn hastigt bitarna på snittytorna. Lägg upp på fat eller skedar. Garnera med små bitar av ansjovisfilé och finskuren gräslök eller gräslöksstrån.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g mandelpotatis (eller mjölig sort)
  • 1 gul lök
  • 25 g smör + till stekning
  • 1 ask ansjovisfilé inklusive spad (à 125 g)
  • gräslök till garnering
  • salt och vitpeppar
Lägg till i inköpslistan