Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Räkröra med mandelpotatis och krondill

Räkröra med mandelpotatis och krondill är ett gott, enkelt och smakrikt alternativ till gubbröra eller skagenröra. Blanda kokt mandelpotatis, ägg, lök, ansjovis, räkor och krondill med crème fraiche och majonnäs. Gott på knäckebröd som förrätt eller tilltugg. Eller varför inte till vickning på festen?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatis och ägg. Ansa och strimla salladslöken fint. Finhacka ansjovisen. Låt räkorna rinna av väl.
  2. Blanda potatis, ägg, lök, ansjovis, räkor, krondill, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Servera räkröran på knäckebröd.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kokta kalla mandelpotatisar (kokas sakta med skal så att de inte spricker)
  • 2 hårdkokta kalla ägg
  • 2 salladslökar
  • 4 ansjovisfiléer
  • 170 g räkor i lake
  • 2 tsk finhackad krondill (fröna från det yttersta på kronan)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • flingsalt
  • svartpeppar
Till servering
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2157 kJ / 516 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer