Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Majssalsa med paprika och persilja

Majssalsa med paprika och persilja är en favorit i texmex-plocket. Med majs tillsammans med lime och vitlök får du en perfekt mix av sött och surt samtidigt som ett inslag av sambal oelek ger dippen ett läckert, hett sting. Ett snabbt och enkelt tillbehör till nachos eller tortillas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt majsen rinna av.
  2. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och riv vitlöken och hacka persiljan. Pressa saften ur limen.
  3. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med t ex nachos eller tortillas.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chipsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Nachos eller tortillas finns inte med i näringsberäkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • 1 lime
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olja
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • nachos eller tortillas
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 574 kJ / 138 kCal