Majssalsa med paprika och persilja

Majssalsa med paprika och persilja är en favorit i texmex-plocket. Med majs tillsammans med lime och vitlök får du en perfekt mix av sött och surt samtidigt som ett inslag av sambal oelek ger dippen ett läckert, hett sting. Ett snabbt och enkelt tillbehör till nachos eller tortillas.

Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 lime
1 msk vinäger
2 msk olja
2 tsk sambal oelek
salt och svartpeppar
Till servering
nachos eller tortillas
För alla
Kontrollera innehållet i chipsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Nachos eller tortillas finns inte med i näringsberäkningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi574 KJ / 138 kCal
Fett7 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentar
Kan man göra röran dagen före?
Åsa
2023-07-14Hej Åsa! Ja, det går bra att göra den dagen innan servering. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20