Rostad majssoppa med quesadillas
En värmande majssoppa platsar bland vardagsfavoriterna! Här rostar vi majsen tillsammans med vitlök, rökt paprikapulver och spiskummin så att den får en god rökig smak innan den mixas till en krämig soppa. Till soppan serverar vi ostiga quesadillas med jalapeño.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
450 g frysta majskorn
2 krm rökt paprikapulver
1/2 tsk malen spiskummin
2 krm chilipulver
25 g smör
1 tsk salt
6 - 8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk färskpressad limejuice
färsk koriander (till garnering)
Quesadillas
2 stora tortillabröd
2 dl riven ost
1 - 2 msk hackad färsk jalapeño
2 msk olja
Till servering
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
I många av era recept som har något år på nacken stämmer förpackningarna dåligt med recepten. I detta tex så innehåller Icas egna märke av fryst majs endast 400 gram. Ska man tolka detta som att krympflation inträffat mellan det att recept skrevs och idag??
Åsa
2024-12-11Hej Åsa! Ja, förpackningarna ändras lite då och då. Både förpackningarna från Ica Basic och I love eco är på 450 gram. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-12Jag tycker det ska vara skal i majssoppa så det stör mig inte, men jag brukar köra majsen i matberedaren när den är klar i ugnen. När det börjar klättra upp på sidorna tillsätter jag buljongblandningen precis så det börjar åka ner. Sen kör jag mixern ett par minuter, efter det kokar jag upp. Sen kan man komplettera lite med stavmixer men då behöver man inte göra det så länge. Väldigt gott.
Alex
2024-09-29Supergod soppa, o quesadillas till va verkligen pricken över i! Tips dock att sila soppan så blir den len o krämig istället för alla hemska majsskal som nån annan skrev, verkligen inte go konsistens med dom i o de försvinner inte oavsett hur länge man mixar…
Jennifer
2024-09-08