Rostad majssoppa med quesadillas

Betyg 4.1 av 5.253 personer har röstat
Receptet har 60 kommentarer
Rostad majssoppa med quesadillas

En värmande majssoppa platsar bland vardagsfavoriterna! Här rostar vi majsen tillsammans med vitlök, rökt paprikapulver och spiskummin så att den får en god rökig smak innan den mixas till en krämig soppa. Till soppan serverar vi ostiga quesadillas med jalapeño.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Rostad majssoppa med quesadillas

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
450 g frysta majskorn
2 krm rökt paprikapulver
1/2 tsk malen spiskummin
2 krm chilipulver
25 g smör
1 tsk salt
6 - 8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk färskpressad limejuice
färsk koriander (till garnering)

Quesadillas

2 stora tortillabröd
2 dl riven ost
1 - 2 msk hackad färsk jalapeño
2 msk olja

Till servering

färsk koriander

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

60 st
  • God smak men ful färg o massor med skal trots mixning.

    Mona

  • Jättegott 👌🏼

    Julia

  • God smak, jag hade även kyckling i soppan och lite créme fraiche. Men det blir massa ”skal” av majsen som fastnar i tänderna, vilket gör att det inte alls blir så trevligt.

    Victor

  • Mycket goda quesedillas, men soppan blev aningens klen i smakerna.

    Martin

  • gjort soppan 2-3 gånger! rekommenderar att ha 4 vitlöksklyftor, 6dl vatten och 2dl grädde (för 4 port). Gjorde stor skillnad och blev mycket godare!

    Evelina

  • I många av era recept som har något år på nacken stämmer förpackningarna dåligt med recepten. I detta tex så innehåller Icas egna märke av fryst majs endast 400 gram. Ska man tolka detta som att krympflation inträffat mellan det att recept skrevs och idag??

    Åsa

    Hej Åsa! Ja, förpackningarna ändras lite då och då. Både förpackningarna från Ica Basic och I love eco är på 450 gram. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag tycker det ska vara skal i majssoppa så det stör mig inte, men jag brukar köra majsen i matberedaren när den är klar i ugnen. När det börjar klättra upp på sidorna tillsätter jag buljongblandningen precis så det börjar åka ner. Sen kör jag mixern ett par minuter, efter det kokar jag upp. Sen kan man komplettera lite med stavmixer men då behöver man inte göra det så länge. Väldigt gott.

    Alex

  • Supergod soppa, o quesadillas till va verkligen pricken över i! Tips dock att sila soppan så blir den len o krämig istället för alla hemska majsskal som nån annan skrev, verkligen inte go konsistens med dom i o de försvinner inte oavsett hur länge man mixar…

    Jennifer

  • Ska aldrig laga igen, kändes som att tugga skal!! Mixade soppan jättelänge men det hjälpte inte!

    Malin

  • En enkel favorit! Jag smulade lite fetaost och pumpakärnor över. Toppen!

    Karin

Testa liknande recept

  • Rostad majssallad med syrlig majo
    Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad majssalsa med ost
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pulled beans i tortillabröd cheddarkräm
    Betyg 4.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Esquites – Mexikansk majssallad
    Betyg 4.7 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Majssoppa med quesadillas
    Betyg 2.8 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad