UNDER 15 MIN | Medel

Rostad majssoppa med quesadillas

En värmande majssoppa platsar bland vardagsfavoriterna! Här rostar vi majsen tillsammans med vitlök, rökt paprikapulver och spiskummin så att den får en god rökig smak innan den mixas till en krämig soppa. Till soppan serverar vi ostiga quesadillas med jalapeño.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv vitlöken. Lägg majsen i en ugnsform och blanda med vitlök, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, smör och salt. Rosta i mitten av ugnen 10–20 minuter tills majsen får lite färg. Rör om efter halva tiden.
  3. Lägg den rostade majsen i en kastrull. Tillsätt den mindre mängden vatten och buljongtärning och koka upp. Mixa soppan med en stavmixer. Späd ev med mer vatten. Tillsätt limejuice och smaka ev av med mer salt.
  4. Quesadillas: Fördela ost och jalapeño på tortillabröden. Vik ihop och stek i oljan. Skär i bitar och servera till. Toppa soppan med koriander och gärna extra paprikapulver.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt osten mot smältbar ostersättningsprodukt.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 450 g frysta majskorn
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 2 krm chilipulver
  • 25 g smör
  • 1 tsk salt
  • 6 - 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • färsk koriander (till garnering)
Quesadillas
  • 2 stora tortillabröd
  • 2 dl riven ost
  • 1 - 2 msk hackad färsk jalapeño
  • 2 msk olja