Rostad majssoppa med quesadillas

En värmande majssoppa platsar bland vardagsfavoriterna! Här rostar vi majsen tillsammans med vitlök, rökt paprikapulver och spiskummin så att den får en god rökig smak innan den mixas till en krämig soppa. Till soppan serverar vi ostiga quesadillas med jalapeño.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
450 g frysta majskorn
2 krm rökt paprikapulver
1/2 tsk malen spiskummin
2 krm chilipulver
25 g smör
1 tsk salt
6 - 8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk färskpressad limejuice
färsk koriander (till garnering)
Quesadillas
2 stora tortillabröd
2 dl riven ost
1 - 2 msk hackad färsk jalapeño
2 msk olja
Till servering
färsk koriander
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott 👌🏼
Julia
2025-03-26God smak, jag hade även kyckling i soppan och lite créme fraiche. Men det blir massa ”skal” av majsen som fastnar i tänderna, vilket gör att det inte alls blir så trevligt.
Victor
2025-03-11Mycket goda quesedillas, men soppan blev aningens klen i smakerna.
Martin
2025-01-31