Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad majssalsa

Het majssalsa av rostad majs, tomat och paprika, kryddad med chili, vitlök och en nypa råsocker. God sås till grillat som kyckling, nötkött eller grönsaker. Varma smaker av amerikanska södern som passar vilken barbeque som helst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av majskornen från kolvarna. Skala och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur chilin och paprikan, strimla chilin och tärna paprikan.
  2. Rosta majskornen i oljan tills det börjar dofta popcorn. Tillsätt lök, vitlök, chili och paprika och fräs med ca 1 minut. Rör ner socker och vinäger. Ta av från värmen.
  3. Skär bort fästet från tomaterna och dela dem. Krama ur kärnorna och skär tomaterna i tärningar. Blanda dem med majsblandningen. Smaksätt med salt, peppar och ev. hackad koriander.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska majskolvar
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 röd paprika
  • 3 msk majsolja
  • 1 tsk rårörsocker
  • 2 tsk vinäger
  • 2 tomater
  • salt och svartpeppar
  • ev 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan