Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Avokadosallad med majs, paprika och koriander

Avokadosallad med majs, paprika och koriander är en saftig och färgstark sallad med chunky tomato salsa som är god såväl sommar som vinter. Servera salladen med spareribs, majsbröd och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av majskornen. Skala och hacka vitlöken. Stek vitlöken och majskornen i oljan.
  2. Dela kärna och gröp ur avokadon, skär den och paprikorna i bitar. Strimla korianderbladen. Blanda allt med majsen och salsan, smaksätt med salt och peppar.
  3. Till servering: Servera salladen med spareribs, majsbröd och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chunky salsa. I övrigt är avokadosalladen fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk majskolv
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 avokado
  • 2 grillade paprikor
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl Chunky Tomato Salsa
  • salt och peppar
Till servering
  • spareribs
  • bröd (gärna majsbröd)
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2657 kJ / 707 kCal