UNDER 15 MIN | Enkel

Rostad majs med solrosfrön

Vad sägs om en grillfest med mexikanska smaker. Rostad majs med solrosfrön och svartpeppar och oregano ger en skön skjuts till grilltallriken. Fräscht och enkelt att laga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av majskornen från majskolvarna.
  2. Stek majskornen i oljan tills de får färg och börjar bli mjuka. Tillsätt solrosfröna och stek ytterligare någon minut. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Hacka oreganon och blanda med majsen och solrosfröna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska majskolvar
  • 2 msk olja
  • 2 msk solrosfrön
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka oregano

Näringsvärde
Per portion

Energi 2528 kJ / 604 kCal