Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Rostad majs med solrosfrön

Vad sägs om en grillfest med mexikanska smaker. Rostad majs med solrosfrön och svartpeppar och oregano ger en skön skjuts till grilltallriken. Fräscht och enkelt att laga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av majskornen från majskolvarna.
  2. Stek majskornen i oljan tills de får färg och börjar bli mjuka. Tillsätt solrosfröna och stek ytterligare någon minut. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Hacka oreganon och blanda med majsen och solrosfröna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska majskolvar
  • 2 msk olja
  • 2 msk solrosfrön
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka oregano
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2528 kJ / 604 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer