UNDER 15 MIN | Enkel

Grekisk sallad utan ost

En fräsch grekisk sallad framkallar sköna sommarkänslor med sina underbara medelhavstoner. Med kalamataoliver och olivolja blir denna sallad behagligt mättande och är därmed en vinnare att ställa fram på lunchbjudningen eller grillfesten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och strimla löken. Dela tomaterna i halvor. Skär gurkan i tärningar.  Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  2. Lägg upp i en skål eller på ett serveringsfat. Strö över oliverna.
  3. Blanda vinäger, olivolja och oregano. Ringla dressingen över salladen. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 1 paprika
  • 2 dl kalamataoliver
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 560 kJ / 134 kCal