Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Grekisk sallad utan ost

En fräsch grekisk sallad framkallar sköna sommarkänslor med sina underbara medelhavstoner. Med kalamataoliver och olivolja blir denna sallad behagligt mättande och är därmed en vinnare att ställa fram på lunchbjudningen eller grillfesten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och strimla löken. Dela tomaterna i halvor. Skär gurkan i tärningar.  Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  2. Lägg upp i en skål eller på ett serveringsfat. Strö över oliverna.
  3. Blanda vinäger, olivolja och oregano. Ringla dressingen över salladen. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 1 paprika
  • 2 dl kalamataoliver
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 560 kJ / 134 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB