Rostad kyckling med avokadosalsa
Härligt krispig ugnskyckling får här sällskap av en frisk, lagom het avokadosalsa. Kycklinglår är ett saftigare alternativ till de vanliga bröstfiléerna och när de grillas i ugnen med skinnet på blir de otroligt knapriga och goda. Servera kycklingen med ris, salsa och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016
Ingredienser
2 portioner
4 kycklinglår
1 tsk olivolja
salt och peppar
2 port ris
1 hjärtsallad
2 avokado
200 g chunky salsa
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på salsan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3181 KJ / 760 kCal
Fett44 g
Salt3.32 g
Kolhydrater51.7 g
Protein36.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer