Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad kyckling med avokadosalsa

Härligt krispig ugnskyckling får här sällskap av en frisk, lagom het avokadosalsa. Kycklinglår är ett saftigare alternativ till de vanliga bröstfiléerna och när de grillas i ugnen med skinnet på blir de otroligt knapriga och goda. Servera kycklingen med ris, salsa och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Bryn kycklinglåren på båda sidor i olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  3. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklinglårens innertemperatur är 80˚C.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Strimla salladen.
  6. Dela avokadon, ta ur kärnan, gröp ur och tärna avokadoköttet. Blanda det med salsan.
  7. Servera kycklingen med ris, sallad och salsa.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 kycklinglår
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 port ris
  • 1 hjärtsallad
  • 2 avokado
  • 200 g Chunky Salsa
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3181 kJ / 760 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept