Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Betyg 4.3 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Lyft den vardagliga vitkålen till nya smakhöjder genom att baka klyftor av den i ugnen tills den blir mjuk och mild. Skeda över brynt smör och servera med salt kapris och krämigt kokta ägg. Bjud helveggo med potatismos. Eller med kassler eller rökt skinka.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg vitkål
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
4 stora ägg
100 g smör
4 msk kapris
1 msk smör
2 msk finhackad gräslök

Gör så här

00:30:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jättegott med de olika smakbrytningarna. Har glömt bort att använda kapris i matlagningen.

    Ingmarie

  • Bra rätt att ha på buffé

    Emma

  • Suiupergott med smöret och kapris till!

    Kristin

Näringsvärde per portion

Energi1825 KJ / 436 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Grillad vitkål
    Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Coleslaw, grundrecept
    Betyg 2.5 av 5.159 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Coleslaw med äpple
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vitkålspanna med tomat och kapris
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad