Rostad fruktsallad med vit choklad

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
0
Rostad fruktsallad med vit choklad

Fruktsallad i ugn som enkelt varieras efter smak och säsong. Ta de frukter och bär du gillar bäst, som till exempel persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi, och rosta dem tillsammans med kokos och vit choklad. Servera med en vaniljkräm på crème fraiche och toppa med knapriga sötsalta mandlar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Rostad fruktsallad med vit choklad

Ingredienser

4 portioner
800 g  blandad frukt och bär, t ex persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi
1 - 2 msk  riven kokos eller kokosflakes
100 g  riven vit choklad
2 dl  crème fraiche
1 - 2 krm  vaniljpulver (eller efter smak)
1 dl  finhackade sötsalta mandlar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri vit choklad och byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2220 KJ / 530 kCal
Fett38 g
Salt0.41 g
Kolhydrater38 g
Protein6.5 g

Testa liknande recept

Jordgubbszombies
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladfondue med exotisk frukt och rostad kokos
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vit chokladbräck med kokos
Betyg 3 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokomole
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Chokladbräck med frukt
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga