Rostad fruktsallad med vit choklad

7
0
Rostad fruktsallad med vit choklad

Fruktsallad i ugn som enkelt varieras efter smak och säsong. Ta de frukter och bär du gillar bäst, som till exempel persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi, och rosta dem tillsammans med kokos och vit choklad. Servera med en vaniljkräm på crème fraiche och toppa med knapriga sötsalta mandlar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Rostad fruktsallad med vit choklad

Ingredienser

4 portioner
800 g
blandad frukt och bär, t ex persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi
1 - 2 msk
riven kokos eller kokosflakes
100 g
riven vit choklad
2 dl
crème fraiche
1 - 2 krm
vaniljpulver (eller efter smak)
1 dl
finhackade sötsalta mandlar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri vit choklad och byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2220 KJ / 530 kCal
Fett 38 g
Salt 0.41 g
Kolhydrater 38 g
Protein 6.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept