Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Rostad fruktsallad med vit choklad

Fruktsallad i ugn som enkelt varieras efter smak och säsong. Ta de frukter och bär du gillar bäst, som till exempel persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi, och rosta dem tillsammans med kokos och vit choklad. Servera med en vaniljkräm på crème fraiche och toppa med knapriga sötsalta mandlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och skär frukten i mindre bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Strö över kokos och choklad. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter tills chokladen har smält.
  3. Vispa crème fraichen till en fast kräm med elvisp. Rör ner vaniljpulver. Toppa frukten med mandlar och servera med den vispade crème fraichen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri vit choklad och byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g blandad frukt och bär, t ex persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi
  • 1 - 2 msk riven kokos eller kokosflakes
  • 100 g riven vit choklad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 - 2 krm vaniljpulver (eller efter smak)
  • 1 dl finhackade sötsalta mandlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 530 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer