Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten
Cheesecake + lingon + pepparkaka = julens nya favoritdessert. Baka en fryst lingoncheesecake med smak av vit choklad på en botten av kryddiga pepparkakor för en såväl julig som ljuvlig smakexplosion.
Samarbete med:
Philadelphia
Ingredienser
10-12 bitar
2 1/2 dl frysta lingon (+ gärna extra till servering)
3/4 dl strösocker
150 g pepparkakor
100 g smör
2 krm salt
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
300 g Philadelphia färskost
2 krm vaniljpulver
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Topping
frysta lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi2348 KJ / 561 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein7 g
Kommentarer
Fyllningen var jätte god! Men 2 krm salt i botten var för mycket, smakade väldigt mycket salt i botten. Nästa gång kommer jag ta 1 krm alt skippa helt!
Charlotte
2024-12-07Måste man ha 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)? Blir mycket socker? Ser så god ut men villl inte ha med så mycket socker.
Birgitta
2024-12-05Gjorde denna till nyår. Jätte uppskattad bland alla gäster. Super god smak med de syrliga lingonen till den söta pepparkaksbotten. En favorit! Tog ut den 30 min innan servering som recept säger och blev perfekt.
Caroline
2024-01-01