Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten

Cheesecake + lingon + pepparkaka = julens nya favoritdessert. Baka en fryst lingoncheesecake med smak av vit choklad på en botten av kryddiga pepparkakor för en såväl julig som ljuvlig smakexplosion.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
10-12 bitar
2 1/2 dl frysta lingon (+ gärna extra till servering)
3/4 dl strösocker
150 g pepparkakor
100 g smör
2 krm salt
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
300 g färskost
2 krm vaniljpulver
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Topping
frysta lingon
Gör så här
08:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi2348 KJ / 561 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein7 g
Kommentarer
Efter att ha läst alla tips, så tog jag mer lingon, halv burk kondenserad mjölk och 50 g smör i botten. Inte en smula blev kvar, sååå god!!
Ann-louise
2024-12-30Söt och god! Gjorde med rårörda lingon så jag tillsatte inget socker. Hoppar över den vita chokladen nästa gång, blir söt nog ändå 😋
Veronica
2024-12-28För mycket smör i botten, blev stenhård. Räcker nog med 50 g, ska prova det nästa gång, för den var supergod för övrigt.
Åsa
2024-12-18