Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten
Cheesecake + lingon + pepparkaka = julens nya favoritdessert. Baka en fryst lingoncheesecake med smak av vit choklad på en botten av kryddiga pepparkakor för en såväl julig som ljuvlig smakexplosion.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
10-12 bitar
2 1/2 dl frysta lingon (+ gärna extra till servering)
3/4 dl strösocker
150 g pepparkakor
100 g smör
2 krm salt
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
300 g Philadelphia cream cheese
2 krm vaniljpulver
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Topping
frysta lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2348 KJ / 561 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein7 g
Kommentarer
Gjorde denna till nyår. Jätte uppskattad bland alla gäster. Super god smak med de syrliga lingonen till den söta pepparkaksbotten. En favorit! Tog ut den 30 min innan servering som recept säger och blev perfekt.
Caroline
2024-01-01Varför står det inte när och vart lingonblandingen ska i?
Sarah
2023-12-23Botten blir hård, och svårt att skära upp snyggt. Jag skippade den vita chokladen för kände att det var too much, och därav blev den perfekt i smak 👌🏼
Mia mari
2023-12-17Hej Mia Mari! Jag vet inte om du tog loss kakan från formen men ett tips är att inte packa botten för hårt och lossa kakan när den är färdig för att kunna skära snygga bitar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-21