Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten

Cheesecake + lingon + pepparkaka = julens nya favoritdessert. Baka en fryst lingoncheesecake med smak av vit choklad på en botten av kryddiga pepparkakor för en såväl julig som ljuvlig smakexplosion.
Samarbete med:
Philadelphia

Ingredienser
10-12 bitar
2 1/2 dl frysta lingon (+ gärna extra till servering)
3/4 dl strösocker
150 g pepparkakor
100 g smör
2 krm salt
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
300 g Philadelphia cream cheese
2 krm vaniljpulver
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Topping
frysta lingon
För alla
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2348 KJ / 561 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein7 g
Kommentarer
Så gått! Gjorde på Digestive kex och använde osötad kondenserad mjölk så kunde själv bestämma om mängden av tillsatt socker.
Sandra
2022-12-31Alldeles för söt.
Sanna
2022-12-27För mycket salt i botten. Blev inte gott med 2 krm salt.
Anna-karin
2022-12-25