Varm vit choklad med apelsin och vanilj
Prova en vintervit och värmande chokladdryck baserad på mjölk och vit choklad. Ta udden av den rätt intensiva sötman med finrivet apelsinskal. Toppa med en klick luftig och lättvispad grädde och njut av den varma vita chokladens ljuvliga smak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
2 portioner
5 dl mjölk (3 %)
100 g hackad vit choklad
1 krm vaniljpulver
1 tsk finrivet apelsinskal (+ extra till dekoration)
Till servering
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4129 KJ / 987 kCal
Fett65 g
Salt0.7 g
Kolhydrater77 g
Protein25 g
Kommentar
Jag kan vara ganska känslig för söta drycker, och jag trodde detta skulle vara för sött för mig pga den vita chokladen, men apelsinen balanserade chokladen väl och det var väldigt gott och inte alltför sliskigt.
Vania
2024-03-16