Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN |

Varm vit choklad med apelsin och vanilj

Prova en vintervit och värmande chokladdryck baserad på mjölk och vit choklad. Ta udden av den rätt intensiva sötman med finrivet apelsinskal. Toppa med en klick luftigt och lättvispad grädde och njut av den varma vita chokladens ljuvliga smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp mjölken i en kastrull. Ta från värmen. Rör ner den hackade vita chokladen, vaniljpulver och apelsinskal. Rör tills chokladen smält.
  2. Till servering: Häll upp i glas eller koppar. Toppa med vispad grädde och finrivet apelsinskal.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och grädde. Använd laktosfri choklad.
Innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 5 dl mjölk (3 %)
  • 100 g hackad vit choklad
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk finrivet apelsinskal (+ extra till dekoration)
Till servering
  • vispad grädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4129 kJ / 987 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept