Hannas getosttarte med rostade frön

Aromatisk och effektfull getosttarte med rostade frön. Chèvreosten ger rätten sin speciella smak och de rostade fröna förgyller. Servera med färgrik sallad och dressing med sötsura toner.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Ingredienser
20 tunna skivor
15 saltinerkex
75 g smält smör
3 gelatinblad
2 dl crème fraiche
200 g chèvre
200 g färskost
2 dl blandade frön (t ex solros- och pumpafrön)
1 fänkål
8 rädisor
2 polka- eller gulbetor
ca 70 g sockerärtsskott eller machésallad
1 msk honung
2 msk rapsolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flingsalt
För alla
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfria kex.
Gör så här
Tips
Det kan vara gott att mixa 1 ask smörgåskrasse (för 10 tunna skivor) och blanda med honungsdressingen som variation.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Överraskande gott. Till och med barnen åt.
Maria
2008-09-12