Rostad brysselkål är en klar favorit på julbordet. Här ringlas ett fantastiskt gott brynt smör smaksatt med mandel och apelsin över kålen. Kålen kan göras i förväg, men vänd ner apelsinklyftorna först vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Super gott.
Caroline
2021-12-10Riktigt gott! Jag stekte de brysselkålen i stekpannan under lock. 15 min var perfekt för halva brysselkål. Apelsinklyftorna var petiga, tror nog jag förenklar och tar apelsinbitar med skal nästa gång. Och varför finns det inte rivet giftfritt apelsinskal på burk?
Barbro
2019-12-29Hej Barbro! Kul att det blev lyckat! Kul idé med apelsinskal på burk - jag ska vidabefordra förslaget. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-02Ursäkta men vem har skrivit receptet? Halvera brysselkålen? Alltså ta bort hälften? Eller menar ni skära dem i bitar? Skala och skär ut hinnfria bitar av apelsinen? Filéa apelsinen och skär i bitar. Det låter väldigt gott men det hade låtit godare med riktig svenska. Använder ni färsk eller fryst brysselkål?
Eric
2019-12-11Hej Eric! Jag har lagt till en länk i receptet som förtydligar hur man filéar apelsiner. Det är färsk brysselkål vi har använt i detta recept. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-12-12