Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör

Rostad brysselkål är en klar favorit på julbordet. Här ringlas ett fantastiskt gott brynt smör smaksatt med mandel och apelsin över kålen. Kålen kan göras i förväg, men vänd ner apelsinklyftorna först vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Halvera brysselkålen och lägg i en ugnsform. Blanda runt med olja, salt och peppar. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter, rör om efter halva tiden.
  3. Skölj och skrubba apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet av halva apelsinen. Skala och skär ut hinnfria filéer av apelsinen.
  4. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mandeln, låt bryna under omrörning några minuter, tills smöret tystnar. Tillsätt apelsinskal och klyftor.
  5. Ringla smöret över brysselkålen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 apelsin
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad sötmandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 813 kJ / 195 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept