Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör

38
6
Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör

Rostad brysselkål är en klar favorit på julbordet. Här ringlas ett fantastiskt gott brynt smör smaksatt med mandel och apelsin över kålen. Kålen kan göras i förväg, men vänd ner apelsinklyftorna först vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör

Ingredienser

6 portioner
500 g brysselkål
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 apelsin
50 g smör
1 dl hackad sötmandel

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Caroline

2021-12-10

Super gott.

Barbro

2019-12-29

Riktigt gott! Jag stekte de brysselkålen i stekpannan under lock. 15 min var perfekt för halva brysselkål. Apelsinklyftorna var petiga, tror nog jag förenklar och tar apelsinbitar med skal nästa gång. Och varför finns det inte rivet giftfritt apelsinskal på burk?

Redaktionen ICAse

2020-01-02

Hej Barbro! Kul att det blev lyckat! Kul idé med apelsinskal på burk - jag ska vidabefordra förslaget. Hälsningar Michelle

Eric

2019-12-11

Ursäkta men vem har skrivit receptet? Halvera brysselkålen? Alltså ta bort hälften? Eller menar ni skära dem i bitar? Skala och skär ut hinnfria bitar av apelsinen? Filéa apelsinen och skär i bitar. Det låter väldigt gott men det hade låtit godare med riktig svenska. Använder ni färsk eller fryst brysselkål?

Redaktionen ICAse

2019-12-12

Hej Eric! Jag har lagt till en länk i receptet som förtydligar hur man filéar apelsiner. Det är färsk brysselkål vi har använt i detta recept. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 813 KJ / 195 kCal
Fett 15 g
Salt 1.27 g
Kolhydrater 8 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden