Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör
Rostad brysselkål är en klar favorit på julbordet. Här ringlas ett fantastiskt gott brynt smör smaksatt med mandel och apelsin över kålen. Kålen kan göras i förväg, men vänd ner apelsinklyftorna först vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6 portioner
500 g brysselkål
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 apelsin
50 g smör
1 dl hackad sötmandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi813 KJ / 195 kCal
Fett15 g
Salt1.27 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g
Kommentarer
Bra recept! 10 min för brysselkålen känns för lite? Beror la kanske lite hur man vill ha dom iof. men jag föredrar lite mer genomstekt.
Marcus
2023-12-24Super gott.
Caroline
2021-12-10Riktigt gott! Jag stekte de brysselkålen i stekpannan under lock. 15 min var perfekt för halva brysselkål. Apelsinklyftorna var petiga, tror nog jag förenklar och tar apelsinbitar med skal nästa gång. Och varför finns det inte rivet giftfritt apelsinskal på burk?
Barbro
2019-12-29Hej Barbro! Kul att det blev lyckat! Kul idé med apelsinskal på burk - jag ska vidabefordra förslaget. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-02