Rostad blom- och grönkål

Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rostad blom- och grönkål

Älskar du också kål av olika slag? Rosta blomkål och grönkål mjuk och krispig i ugn, perfekt som tillbehör eller bas till allt möjligt, som till exempel soppa, sallad eller pytt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Rostad blom- och grönkål

Ingredienser

8 portioner
ca 750 g blomkål
200 g grönkål
3 msk olivolja
ca 1/2 tsk salt

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. T ex Grön blomkålssoppa eller Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata.
00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi318 KJ / 76 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Pasta med lax, kål och pesto
    Betyg 4.1 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Elkes och Mallas kål
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön blomkålssoppa
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Harissa-rostad blomkål med mandel
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad