Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Rostad baguette med fikon, ädelost och rosmarinhonung

Ett riktigt gott tilltugg eller förrätt till glöggminglet eller nyårsdrinken! Få smaker gifter sig så bra som ädelost och fikon. Rosmarin får sätta smak på honungen som ringlas över skivor av surdegsbaguette.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält honungen tillsammans med rosmarinen i en kastrull.
  2. Skiva fikonen tunt. Skär osten i skivor. Rosta brödet.
  3. Fördela ost och fikon på det varma brödet och ringla över honungen.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri baguette.
Näringsvärdet är beräknat per snitt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 dl honung
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 2 färska fikon
  • 140 g ädelost
  • 8 skivor surdegsbaguette
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 628 kJ / 150 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer