Rostad baguette med fikon, ädelost och rosmarinhonung

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
1
Rostad baguette med fikon, ädelost och rosmarinhonung

Ett riktigt gott tilltugg eller förrätt till glöggminglet eller nyårsdrinken! Få smaker gifter sig så bra som ädelost och fikon. Rosmarin får sätta smak på honungen som ringlas över skivor av surdegsbaguette.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Rostad baguette med fikon, ädelost och rosmarinhonung

Ingredienser

8 portioner
1/2 dl  honung
2 msk  hackad rosmarin
2   färska fikon
140 g  ädelost
8   skivor surdegsbaguette

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfrit bröd.
Näringsvärdet är beräknat per snitt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Snabb aptitretare. Inte så mättande, m a o! 😊

Karl

2024-01-02

Näringsvärde per portion

Energi628 KJ / 150 kCal
Fett6 g
Salt0.7 g
Kolhydrater19 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Delikatessknäcke med ädelost och ugnsbakat fikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkakssnittar med ost och fikon
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelknäcke med syrlig ost – och äppelröra
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkaksfikon med ädelost och honung
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fikonflarn med ädelost
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga