Pepparkakssnittar med ost och fikon

Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
3
Pepparkakssnittar med ost och fikon

Tröttnat på pepparkakor med ädelost till glöggen? Prova då att rosta mjuk pepparkaka och toppa med två sorters ostar, fikon eller aprikosmarmelad och strössla över knapriga pistagenötter. Klart för glöggmys!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Pepparkakssnittar med ost och fikon

Ingredienser

8 portioner
1 köpt (eller hemgjord) mjuk pepparkaka (à ca 350 g)
100 g ädelost
100 g taleggio-ost
2 färska fikon
2 msk flytande honung
2 msk aprikosmarmelad
1/2 dl hackade pistagenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Har bjudit på dessa flera gånger. Alltid väldigt uppskattat. Gott.

Ulla-britt

2016-12-06

Åt detta hos grannen ikväll. Toppengott!

Cris

2014-12-04

Lockande! Ska prova på luciafesten.

Elisabeth

2014-11-17

Testa liknande recept

Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bars med nötter och torkad frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostmuffins
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakswhoopie
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga