Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pepparkakssnittar med ost och fikon

Tröttnat på pepparkakor med ädelost till glöggen? Prova då att rosta mjuk pepparkaka och toppa med två sorters ostar, fikon eller aprikosmarmelad och strössla över knapriga pistagenötter. Klart för glöggmys!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 grader, grill.
  2. Skär pepparkakan i 16 skivor (för 8 portioner) och lägg dem på ett ugnsgaller. Rosta mitt i ugnen ca 2 minuter på varje sida, passa noga så det inte bränns.
  3. Skär ostarna i 8 bitar vardera (för 8 portioner). Skär fikonen i klyftor.
  4. Lägg ädelost och fikon på hälften av pepparkaksskivorna. Ringla över honung.
  5. Lägg taleggio på resten. Klicka på aprikosmarmelad och strö över pistagenötter.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 köpt (eller hemgjord) mjuk pepparkaka (à ca 350 g)
  • 100 g ädelost
  • 100 g taleggio-ost
  • 2 färska fikon
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk aprikosmarmelad
  • 1/2 dl hackade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer