Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto

Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto

Höstig kötträtt för värmande hemmakvällar. Rosmarin och vitlökskryddade fläskkotletter steks gyllen i pannan och krämig risotto med kantareller, citron och parmesan. Gör gärna rödvinssky till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012

Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner
150 g kantareller
1 gul lök
1 l vatten
4 msk kycklingfond
2 msk smör eller margarin
3 dl arborioris
1 citron
1 dl parmesanflarn
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
4 fläskkotletter
1 tsk olja
1 tsk rosmarin

Gör så här

00:01:00
00:20:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Brynta kantareller i riset? Så gott det blev.

    Ulla

  • Jättegod höstmiddag! Glöm inte att pressa citron över - verkligen gott!

    Malin

Näringsvärde per portion

Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater52.4 g
Protein37.3 g

Testa liknande recept

  • Risotto med bresaola
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risotto med sojabönor och gremolata
    Betyg 4.4 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarellrisotto
    Betyg 4.6 av 5.104 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sparrisrisotto med halstrad lax
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad