Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rårörda lingon med kolasås, glass och havreflarn

En barnsligt god dessert där du själv kokar ihop kolasåsen och rårör lingonen med socker. Efterrätten blir fulländad då du varvar dessa med havreflarn och vaniljglass. Perfekt avslutning på en trevlig middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda frysta lingon och socker och låt de tina, så att sockret smälter. Rör om någon gång under tiden.
  2. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Koka på svag värme till såsen tjocknar.  Rör ner vaniljsockret.
  3. Varva havreflarn, lingon och kolasås, servera med glass.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g lingon
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Till servering
  • havreflarn
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer