Mandelbakat äpple med knäcksås och glass

Ett härligt juläpple fyllt med knaprig mandel är en fin avrundning på julmiddagen. Det ugnsvarma äpplet serveras med en söt knäcksås som får den här goda äppeldesserten smaka extra mycket jul.

Ingredienser
6 portioner
2 dl flagad mandel
50 g rumsvarmt smör
2 äggulor
3 stora äpplen (gärna Ingrid Marie)
Knäcksås
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
Serveringsförslag
vaniljglass
lättvispad grädde
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och vispgrädde.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1814 KJ / 433 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentar
Mycket gott och passade till julen! Jag tog osockrade frysta tranbär som tillbehör. Bra bryta av med syra! Funkar ju fint med lingon också! Hade äpplena i portionsugnsformar.
Katarina
2019-12-26